Contact maken met een Kristal

Dit is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige dat je hoeft te doen is te zorgen dat je open staat voor de energie die het Kristal uitstraalt, en weet hoe je dit kunt voelen. Dit openstaan hiervoor kun je trainen door het gewoon vaak te doen.

Het voelen van energie klinkt ook moeilijker dan het is. Een goede manier om dit te leren was voor mij de volgende:

Ga ontspannen zitten of staan en sluit je ogen. Breng je handen naar elkaar toe. Let vooral op het moment waarop ze in elkaars energieveld lijken door te dringen. Dat moment kan aanvoelen als een plotselinge temperatuursverhoging of als een tinteling tussen je handen. Speel hiermee. Beweeg je handen langzaam naar elkaar toe en van elkaar af, net zo lang tot dat je ervan overtuigd bent dat er echt een sensatie is. Houd je handen dan precies op de plaats waar je de sensatie voor het eerst opmerkte. Gun de energie de tijd om te accumuleren. Probeer daarna of je je handen langzaam van elkaar weg kunt bewegen zonder de sensatie kwijt te raken. Voel je iets? Dit is je eigen energie (je energielichaam, subtiele lichaam of aura). Doe deze oefening regelmatig even. Je zult merken dat je het steeds beter gaat voelen.

Wanneer je dit onder de knie hebt, dan heb je al een idee hoe energie voelt en kun je gaan proberen om de energie van Kristallen te voelen. Dit doe je eigenlijk op de zelfde manier als de oefening hierboven. Houd het Kristal in je handpalm (ik heb het zelf meestal in mijn rechter hand, maar het maakt voor deze oefening volgens mij niet echt uit welke hand je neemt), en begin met je andere hand boven het Kristal te zweven. Als het goed is dan voel je (naarmate je dichter bij het Kristal komt) de energie sterker worden. Het voelt eigenlijk net als wanneer je twee magneten met dezelfde polen naar elkaar toe wilt brengen. Speel hier ook mee. Breng je hand dichter bij en weer verder weg, zonder druk te gebruiken. Op een gegeven moment zul je bemerken dat je hand moeiteloos boven het Kristal zal blijven zweven. Alsof het op een luchtkussen rust.

Gelukt? Gefeliciteerd, je bent al een heel eind op weg! Zo niet, dan niet getreurd want oefening baart kunst. De een zal direct wat voelen en bij de ander duurt dit gewoon wat langer. Het kan zijn dat je energetische blokkades te verwerken hebt. Het kan zelfs zijn dat het Kristal dat je gebruikt (op dat moment) gewoon niet zoveel energie uitstraalt. Probeer dan een ander Kristal. Doe dit in ieder geval, want dan voel je tenminste de verschillen.

Het kan voor komen dat je het Kristal voelt vibreren of bewegen. Wanneer je dit waarneemt, dan is het Kristal zich waarschijnlijk aan het afstemmen op jouw frequentie. We hebben namelijk allemaal een bepaalde energetische frequentie. Dit wil zeggen de hoeveelheid energie die je uitstraalt binnen een bepaalde tijd. Zo hebben Kristallen ook een eigen frequentie. Dit is niets om je zorgen over te maken...het is in ieder geval wel erg leuk en bijzonder om het mee te maken.

Wellicht heb je nu ook al wat anders gevoeld (buiten de fysieke sensatie van de energie). Voelde de energie blij of treurig, licht of donker, heftig of zwak? Dit zijn allemaal dingen die je kunt waarnemen. Dit zegt iets over het Kristal. Dit is ook de manier om een Kristal uit te zoeken wanneer je het tegenkomt in een winkel of op een beurs. Voelde het bijvoorbeeld erg onprettig, dan zal dit Kristal op dat moment niet de juiste voor jou kunnen zijn.

Wanneer je wat langer zo met een Kristal zit, dan kun je ook andere dingen zoals informatie doorkrijgen. Het kan zo zijn dat je direct informatie ontvangt (meestal d.m.v. intuïtieve gedachtes) of dat je antwoorden krijgt op vragen die je stelt. Wanneer je iets vraagt, doe dit dan altijd met respect en let ook op hoe je iets vraagt. Wees er zeker van dat je vraag duidelijk is voor zowel jezelf als het Kristal. Alleen op die manier kun je het antwoord juist interpreteren.

Zeg dus niet zoiets als: "vertel me je naam!" Nee, doe het met respect. Zeg: "wil je me je naam vertellen?" Of: "waar kom je vandaan?" Let hier vooral op bij een eerste kennismaking met een Kristal. Kennen jullie elkaar al wat langer, dan kun je eventueel wat losser worden in je vraagstellingen. Je merkt dan vanzelf wel aan het Kristal of het hier van gediend is of niet.

Er zijn natuurlijk ook ander andere manieren om in contact te komen met een Kristal. Wellicht heb je zelf al een manier gevonden. We zouden het erg leuk vinden wanneer je die met ons wilt delen. Neem hiervoor contact met ons op via de Contact Pagina.

Lloyd
CrystalDimensions.eu
CrystalDimensions.nl