Ecosia: de eco-vriendelijke zoekmachine

Ecosia is een eco-vriendelijke zoekmachine. Het werkt net zoals elke andere zoekmachine, maar het grote verschil is dat Ecosia minimaal 80% van de inkomsten doneert aan een project van het WNF om het regenwoud te beschermen.

Ecosia gebruikers kunnen dan ook geheel kosteloos 2m² regenwoud redden met elke zoekopdracht!

Ecosia wordt ondersteund door Yahoo, Bing en het Wereld Natuur Fonds. Het werkt even eenvoudig als iedere andere zoekmachine, alleen dragen hier je zoekopdrachten direct bij aan het welzijn van de aarde, zonder dat je ook maar een cent hoeft te betalen. Daarnaast draaien alle servers van Ecosia op groene stroom, en veroorzaken ze dus geen CO2 uitstoot. Door Ecosia te gebruiken, maak je direct al jouw online zoekopdrachten groen.

Klik hier voor meer informatie over Ecosia.

Ecosia over hun project:

Hoe genereert Ecosia inkomsten?
Yahoo en Bing helpen ons niet alleen door uitstekende zoekresultaten te leveren; ze ondersteunen ons ook met gesponsorde links die wij nodig hebben om inkomsten te genereren van adverteerders. Gesponsorde links zijn korte en relevante tekst advertenties, geplaatst door bedrijven die hun producten en diensten aanbieden aan de gebruikers van de zoekmachine. De bedrijven betalen voor iedere click op hun gesponsorde links, waardoor deze advertenties een paar cent bijdragen aan de omzet van de zoekmachine.

Ongeveer 2% van de Ecosia zoekopdrachten leidt tot een klik op een gesponsorde link. Door een gemengde calculatie van normale clicks en clicks op gesponsorde links verdient Ecosia ongeveer 0.13 cent per zoekopdracht. Wij doneren tenminste 80% van deze inkomsten aan het WNF. Met dank aan deze donaties kan je maar liefst twee vierkante meter regenwoud redden met elke zoekopdracht.

Hoe redt Ecosia het regenwoud?
Ecosia voert zelf geen directe acties uit om het regenwoud te redden. In plaats daarvan doneren wij aan het regenwoud beschermingsprogramma van het WNF. Momenteel bevindt het WNF project zich in het Juruena National Park in het Amazone gedeelte van Brazilië. Klik hier om meer te lezen over het huidige regenwoud beschermingsproject.

Waarom zou je Ecosia gebruiken?
Ieder jaar wordt er een gedeelte van het regenwoud zo groot als Engeland afgebrand. Daarom is het kappen van tropische regenwouden de meest belangrijke bron van alle CO2 uitstoot in de wereld. Maar liefst 20% van de globale CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door het kappen van het regenwoud.

Elke Ecosia zoekopdracht beschermt een stukje regenwoud, dus door Ecosia als zoekmachine te gebruiken, help je mee om stukje bij beetje het regenwoud te redden. Een gemiddelde gebruiker van internet kan op deze manier 2,000 vierkante meter regenwoud redden per jaar door het gebruik van Ecosia - dit is maar liefst het formaat van een ijshockey veld.

Door Ecosia als standaard zoekmachine te gebruiken, maak je al jouw zoekopdrachten groen, verklein je jouw ecologische voetafdruk en draag je jouw steentje bij om de wereld te helpen. In plaats van CO2 uitstoot te veroorzaken met zoekopdrachten, help je juist mee om de klimaatverandering te bestrijden; jouw zoekopdrachten helpen om bedreigde gebieden van het regenwoud in stand te houden.

Ecosia is ook de beste optie wanneer je hoge eisen stelt aan privacy. Sommige zoekmachines bewaren zoekopdrachten maandenlang en analyseren ze zelfs om een profiel over jou samen te stellen. Soms verkopen ze deze informatie zelfs aan andere bedrijven. Ecosia verwijdert echter alle data gerelateerd aan gebruikers binnen een periode van uiterlijk 48 uur.

Bron:
EarthMatters: http://www.earth-matters.nl/7/769/duurzaam-20/eco-vriendelijke-zoekmachine.html
Ecosia: www.ecosia.org

Maak van Ecosia je standaard zoekmachine

Mozilla Firefox (9.0.1):
Druk op Alt+X of ga bovenin het menu naar Extra en vervolgens naar Opties.
Dan in het tabblad Algemeen vul je bij Startpagina http://www.ecosia.org/ in.

Internet Explorer (9):
Druk op Alt+X of klik op het tandwiel symbool.
Vervolgens ga je naar Internetopties en vul je bij Startpagina http://www.ecosia.org/ in.