Hier vind je verschillende artikelen over gezond(er) leven en milieu.

De informatie die je hier vindt wordt door Kristal Dimensies aangeboden omdat het (volgens mij) interessant is om ervan op de hoogte te zijn. Het is aan jou om zelf verder onderzoek te doen naar iets dat je interessant vind en zelf uit te vinden of iets (voor jou) klopt of niet.

Daarnaast is het belangrijk dat je altijd goed voor jezelf blijft nadenken.
Laat dit dan ook vooral niet aan anderen over en ga er ook zeker niet van uit dat de wetenschap of de politiek altijd gelijk heeft of de waarheid verteld!

Heb je gezondheidsklachten (fysiek of mentaal), neem dan altijd ook contact op met je huisarts.

LET OP!

Op 14 december 2012 werd in Nederland een volgende fase van de Codex Alimentarius van kracht. Sinds deze datum bepaalt EU-regelgeving dat gezondheidsclaims bij voedingsmiddelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer zijn toegestaan.

Je mag nog wel over de werking van supplementen schrijven, maar daarbij geen producten aanbieden of op enige manier (direct of indirect) verwijzen naar producten. Overtredingen worden streng bestraft met astronomische boetes van minimaal € 30.500,-.

Nederland is het eerste land waarin deze nieuwe regelgeving is ingegaan, ter voorbereiding op wereldwijde implementatie in 2013. De wet is onder het mom van consumentenveiligheid gepresenteerd, maar in feite is het een poging van de farmaceutische industrie om alle natuurlijke middelen buitenspel te zetten.

De gevolgen zijn immens voor vrijwel iedereen omdat de vrijheid van meningsuiting en van pers - een grondrecht - er sterk door wordt beperkt. Direct getroffen worden o.a. producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en -supplementen, uitgevers van gezondheidsbladen, journalisten en websites met onafhankelijk nieuws.

Een concreet voorbeeld van wat nu niet meer mag: als we bijvoorbeeld zouden publiceren dat een plantje als weegbree kan helpen tegen een loopneus bij allergieën of verkoudheid en we zouden waar dan ook op onze site een link opnemen naar een site die waar dan ook op die site (een middel met daarin) weegbree te koop aanbiedt - zelfs als dat is zonder enige toespeling op de werking van weegbree - dan zijn we al strafbaar. Als je dit niet gelooft, wat we ons heel goed kunnen voorstellen, dan verwijzen we naar de website van de NVWA. Diep verscholen vind je daar de informatie. Om ons heen hebben al verschillende tijdschriften en websites zeer hoge boetes opgelegd gekregen die juridisch onherroepelijk zijn.

(tekst bron: earth-matters.nl)

Zie ook: en ook Internetrecht door Arnoud Engelfriet waar Mr.ir. Arnoud Engelfriet (ICT-jurist, gespecialiseerd in internetrecht) het volgende aanhaald:

"Deze verordening is van toepassing op voedings- en gezondheidsclaims die in commerciële mededelingen worden gedaan, hetzij in de etikettering en presentatie van levensmiddelen, hetzij in de daarvoor gemaakte reclame (...) Zij is niet van toepassing (...) op niet-commerciële mededelingen en informatie in de pers en in wetenschappelijke publicaties."Gevolgen voor Kristal Dimensies

Vanwege dit feit zie ik (Kristal Dimensies / Crystal Dimensions) mij helaas genoodzaakt om uit alle oude en nieuwe artikelen alle links en verwijzingen (direct of indirect) naar websites of winkels die gezondheidsclaims met betrekking tot de door hun aangeboden voedingsmiddelen en/of voedingssupplementen weergeven te verwijderen.

Bronnen en links zijn nog wel op aanvraag verkrijgbaar. Neem hiervoor even contact met me op.

Wanneer je een artikel wilt plaatsen op Kristal Dimensies, neem het volgende dan a.u.b. in acht: In je artikel mag op geen enkele wijze verwezen worden naar websites of winkels die gezondheidsclaims plaatsen bij de door hun aangeboden voedingsmiddelen en/of voedingssupplementen of wanneer zij verwijzen naar andere websites of winkels die gezondheidsclaims bij hun aangeboden voedingsmidelen en/of voedingssupplementen plaatsen.

Een bronvermelding of link wordt alléén weergegeven wanneer voor mij absoluut zeker is dat er op geen enkele wijze (direct of indirect) wordt verwezen naar websites of winkels die voedingsmidelen en/of voedingssupplementen aanbieden en hier gezondheidsclaims bij plaatsen.

Ik behoud mij het recht voor om bij enige twijfel links of verwijzingen in welke vorm dan ook (direct of indirect) bij ingezonden artikelen te verwijderen. Ik zal dit wanneer mogelijk aan de auteur voorleggen alvorens het artikel te publiceren.

Mocht je op Kristal Dimensies een artikel tegenkomen waar jouw auteursrecht op rust, waar geen bronvermelding meer bijstaat en welke je daardoor verwijderd wilt hebben, neem dan even contact met me op.

Ik heb inmiddels de meeste artikelen aangepast en om de lezer er bewust van te maken dat er iets verwijderd is staat er op de plaats waar een link of verwijzing heeft gestaan nu de zin:

"<Link/Verwijzing verwijderd vanwege de invoering van de Codex Alimentarius>"

Onderaan de betreffende artikelen vindt je het volgende door mij gemaakte plaatje dat linkt naar deze pagina:

Gecensureerd door de Codex Alimentarius

Bronnen, links en/of verwijzingen verwijderd vanwege de invoering van de Codex Alimentarius(Gebruik van dit plaatje is toegestaan, het zou echter fijn zijn wanneer je als bronvermelding Kristal Dimensies zou willen noemen)