Goede VISwijzer 2011-2012

Stichting De Noordzee beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en Belgie te koop zijn op duurzaamheid en plaatst dit in de VISwijzer. Zij hebben in de VISwijzer een groene, oranje of rode kleur gekregen. Ook is er een aparte categorie voor visproducten met het MSC-keurmerk. Vis met een groene beoordeling is Goede VIS. Kijk in de VISwijzer (kolom links) welke vissen dit zijn!

Goede VIS informeert

Niet alle vis kunnen we onbeperkt eten. Sommige vissen zijn zo zwaar bevist dat ze dreigen uit te sterven. Die vissen kunnen we veel beter een tijdje niet eten, totdat er weer genoeg vis in zee komt. Gelukkig zijn er genoeg vissen die we wel met goed geweten kunnen eten! Stichting De Noordzee wil consumenten en ondernemers in de visketen informeren, stimuleren en inspireren om te kiezen voor vissoorten die niet overbevist worden of die op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt.

Stichting De Noordzee beoordeelt vissoorten op duurzaamheid. Nieuwsgierig naar de vis die jij het liefste eet?
Download de VISwijzer (PDF)

Tonijnwijzer

De TONIJNwijzer uit 2010 van Stichting De Noordzee geeft visinkopers en Nederlandse consumenten de mogelijkheid te kiezen voor een fair en duurzaam tonijnproduct uit ontwikkelingslanden.

De TONIJNwijzer is een aanvulling op de bestaande VISwijzer en geeft in één oogopslag alle benodigde informatie over tonijn, waaronder de vangsttechnieken.

De TONIJNwijzer geeft ook de beoordeling van Fairfood, die eisten stelt aan de sociaal-economische omstandigheden.

Download de TONIJNwijzer (PDF)

Voor meer informatie kijk op:

logo Stichting de Noordzee logo Goede Vis