Veranderingen & Groei

Alles heeft een eigen trilling (frequentie) die invloed heeft op dingen in de buurt. Alles heeft daarom invloed op elkaar. Alles is daardoor met elkaar verbonden.

De frequenties (en daarmee de objecten) die bij elkaar in de buurt liggen zullen altijd proberen in balans te komen. Dit in balans komen kan soms lang duren waarbij er vele veranderingen aan beide zijden nodig zijn. Het kan echter ook heel snel gaan. Daarnaast is het zo dat wanneer iets in balans is dan kan het ook uit balans gebracht worden. Er kan bijvoorbeeld een nieuwe frequentie bij komen die voor onrust zorgt. De balans moet dan worden hersteld. Dit herstel gaat meestal gepaard met veranderingen. Iets moet veranderen (de frequentie aanpassen) om in balans te kunnen zijn met het nieuwe (de nieuwe frequentie). Deze beredenering kun je trouwens toepassen op van alles. Op jezelf en een nieuwe collega, op een nieuwe plant die je naast een oude neerzet in je tuin en zelfs op de Aarde (en daarmee alles en iedereen die zich erop bevind). Nu zul je misschien denken dat er niets nieuws in de buurt van de Aarde kan komen, maar niets is minder waar.

Veel dingen maken namelijk een cyclus door. Zo draait de aarde om de zon en heeft daardoor verschillende seizoenen. Maar ons zonnestelsel draait ook weer binnen ons sterrenstelsel (de Melkweg). Onze Melkweg draait weer binnen de Lokale Groep en deze Lokale Groep draait weer binnen het Lokale Supercluster. Dit Lokale Supercluster draait weer binnen de rest het Heelal. Al dit gedraai zorgt ervoor dat we steeds op een andere plek in het Heelal terechtkomen. Zo wil het blijkbaar zo zijn dat de Aarde sinds het jaar 2000 of zo langzaam maar zeker de zogenaamde Fotonengordel doorkruist. Deze Fotonengordel schijnt een heel andere frequentie te hebben dan we gewend zijn. Om in balans te komen zal er het een en ander moeten veranderen. Heel veel zelfs.

Zo is de Aarde ook aan het veranderen (ze krijgt een andere frequentie). Hierdoor raken ook wij mensen uit balans met onze Aarde en zullen ook wij moeten veranderen. Dit zal deels vanzelf gebeuren en deels zullen we bewust onszelf moeten veranderen. Volgens mij zijn het deze veranderingen die ook wel Ascentie of Bewustzijnsverhoging worden genoemd. Je wordt veranderd (lichamelijk en geestelijk) en veranderd jezelf (geestelijk) dusdanig dat je alles anders gaat zien en voelen. Je word je bewust van veel meer en andere dingen en gaat daardoor anders over dingen denken. Dit alles in positieve zin natuurlijk.
Deze verschuiving van bewustzijn zorgt ervoor dat je je in een andere Dimensie gaat begeven (zie ook het artikel Ascentie naar hogere dimensies).

Waar deze verandering toe leid is onbekend. Ja, er zijn natuurlijk een heleboel gechannelde berichtgevingen hierover, maar daar zijn onderling vaak ook allerlei tegenstrijdigheden in te vinden. Waartoe het leid is ook eigenlijk helemaal niet belangrijk. Waarom zou je daar ook over nadenken. Dat haalt je alleen maar uit het nu en daarmee verleg je je focus. Dit werkt volgens mij je verandering alleen maar tegen.

Sommigen van ons zijn nu al een tijdje bewust bezig met deze veranderingen. We zijn ervan op de hoogte en weten wat er aan de hand is. Anderen zijn zich er echter (nog) niet bewust van (of willen dit zelfs ook helemaal niet) en juist deze mensen kunnen het nogal zwaar hebben tegenwoordig. De veranderingen die bezig zijn uitten zich namelijk vaak in allerlei rare kwaaltjes (zie het artikel De fysieke verschijnselen tijdens het ascentie proces en Symptomen van Transformatie). Kwaaltjes die de Medische "wetenschap" niet kan of wil verklaren en daarom maar "gewoon" allerlei nare medicijnen voorschrijft (ook wel symptoombestrijding genoemd). Maar goed, laat ik hier nu maar niet over beginnen.

Mensen die niet weten wat er speelt worden vaak onzeker of zelfs angstig van al deze veranderingen. Daarnaast uitten de veranderingen van de Aarde zich o.a. in aardbevingen, stormen, vulkaan uitbarstingen en seizoensveranderingen. Ook dit wakkert de angst weer aan. Deze angst wordt trouwens ook fijn in stand gehouden door de Media (televisie & kranten) en de Politiek. Maar goed dat is weer een heel ander verhaal waar ik ook nu maar beter niet op in kan gaan.

Angst is stress en door stress stagneert je verandering (groei). Het is dan ook belangrijk dat deze mensen zich bewust worden van wat er speelt. Dit zullen ze echter wel zelf moeten doen. Gelukkig zijn er steeds meer bronnen van informatie waardoor mensen zich meer en meer bewust worden van wat er gaande is en worden steeds meer mensen "wakker". Langzaam maar zeker worden ook steeds meer mensen zich bewust van de manieren en plannen van andere mensen om deze veranderingen tegen te werken. Denk hierbij aan de Politiek en de Media. Deze worden echter vaak weer aangestuurd door "hogere machten". Deze "machten" voelen zich bedreigd door de veranderingen want ze zullen erdoor van hun "troon" worden gestoten. Een troon die ze vaak al honderden jaren bezitten. Hierover valt trouwens voldoende leesvoer te vinden op het internet en hier wil ik het nu eigenlijk ook al niet over hebben...hè, als ik ook eenmaal begin :-)

Bewust bezig zijn met jezelf veranderen en daardoor in balans komen met de nieuwe frequenties is niet altijd even gemakkelijk. Waar moet je in vredesnaam beginnen?!?
Nou...volgens mij is het meest belangrijke het in het NU zijn. Leef niet in het verleden en leef niet in de toekomst. Leef nu. Accepteer jezelf zoals je bent en vecht niet tegen jezelf. Over hoe ik denk dat je bewust jezelf kan veranderen heb ik trouwens al eens eerder een stukje geschreven (zie het artikel Op weg naar Ascentie in twee stappen). Deze methode werkt goed voor mij. Het is aan jou om je eigen methode te ontwikkelen of te vinden.

Denk nou niet dat ik altijd alles onder controle heb hoor, en ik ben ook zeker niet constant bezig met de veranderingen die nodig zijn. Dat hoeft en kan natuurlijk ook niet. Ik heb ten slotte ook nog een leven dat ik moet leiden.

Het enig dat ik eigenlijk echt aardig onder de knie heb is het in het Nu zijn. Dat gaat me wel aardig goed af. Hier hoef ik me niet meer bewust voor in te zetten, het gaat als het ware vanzelf. Hierdoor zijn (voor mij) echter alle andere veranderingen vaak wel net iets gemakkelijker door te voeren. Althans...dat idee heb ik.

Soms ben ik dagen, zelfs weken achtereen bezig om overal bewust van te zijn en mezelf te veranderen, en dan voel ik mezelf groeien. Maar dan opeens kan het ook allemaal ook weer een tijdje stil liggen. Dan ben ik er helemaal niet zo mee bezig. Soms heb ik dan zelfs het gevoel dat ik weer wat stappen terug doe, wat afglijd. Misschien is dat dan ook wel zo, maar dat zal dan wel weer ergens voor nodig zijn denk ik dan maar.

Ik vind ook wel dat het allemaal een beetje "natuurlijk" moet verlopen. Je moet die dingen ook niet forceren. Forceren zorgt voor stress en stress is niet handig. Ik probeer altijd zoveel mogelijk stressvolle situaties te voorkomen. Dit is helemaal niet zo moeilijk...als je ze maar herkent. Je herkent ze wanneer je bewust bent en je bent pas bewust wanneer je in het Nu leeft. Oh...daar is dat Nu weer :-)

Aan de andere kant moet je ook niet weglopen voor de veranderingen. Of je verstoppen. Dat heeft volgens mij ook geen zin. Het draait volgens mij allemaal om de juiste balans vinden. Dat Yin Jang principe is helemaal zo gek nog niet hoor.

De Hopi Oudsten hebben het volgende gezegd:

"Er is een rivier die nu erg snel stroomt. Hij is zo groot en vlug dat er mensen zijn die bang zullen zijn. Ze zullen zich proberen vast te houden aan de oever. Ze zullen zich voelen alsof ze uit elkaar getrokken worden en zullen zwaar te lijden hebben.

Weet echter dat de rivier een bestemming heeft. De oudsten zeggen dat we de oever los moeten laten, en ons ervan moeten afzetten naar het midden van de rivier. We moeten onze ogen open en ons hoofd boven water houden."


Hele mooie uitspraak vindt je ook niet?

Lloyd
18 mei 2010
CrystalDimensions.eu
CrystalDimensions.nl

Yin Yang