De Kosmische Wet van Harmonie

door Maria Piotrovskaja
There is no effort, no plan, no undertaking, no group activity nor a single work of a single individual that can be fulfilled if the harmony is continuously broken.

Your very life and health depend upon your harmony. Call it peace if you will. But what ever you call it establish that inner sense of your own completeness, your own internal happiness, the very joy of life in your creation, which does not require that you derive your happiness from others but only from the wellspring of God that wells up within you.
Ieder mens heeft de natuurlijke behoefte om gelukkig te zijn. Het gevoel van geluk is nauw verbonden met het trillingsniveau van Liefde. De kosmische Liefde die wij kunnen waarnemen en ervaren is het belangrijkste ingrediënt van het gevoel van geluk. Dagelijks proberen wij de staat van geluk in ons leven binnen te halen om vervolgens zo lang mogelijk het vast te kunnen houden.

Eigenlijk bestaat ons hele leven uit momenten van 'gelukkig zijn' en momenten waarop wij een manier zoeken om dit gevoel opnieuw te creëren. 'Gelukkig zijn' betekent voor onze ziel dat ze zich kan openstellen aan de zuivere trillingen van onzichtbaar wit licht die overal aanwezig is. Het Licht is een bron van het Leven en Liefde is niks anders dan 'de smaak' van het Licht. De vibraties van onzichtbaar wit licht nemen wij waar als het gevoel van Liefde. Deze waarneming is in feiten 'De Ervaring' die ons gelukkig maakt. Op het moment dat wij Liefde binnen en buiten onszelf niet meer kunnen ervaren, worden wij diep ongelukkig. Dan zijn wij niet langer meer de 'gelukkige' mensen, maar de mensen die 'opzoek zijn' naar hun eigen geluk.

In de eeuwenlange zoektocht naar de ervaring van zuiverende, genezende, herstellende kracht van onvoorwaardelijke Liefde heeft de ziel uiteindelijk de alchemistische sleutel gevonden om 'het geluk van het Leven' altijd bij zich te houden. Er is alleen maar één kracht die de kosmische liefde en de ziel van de mens voor altijd met elkaar kan verbinden: Harmonie.
The vibration of Harmony is the vibration of happiness in the simple manifestations of nature, in the sharing of love, in the creating of beauty. In order to have the key of harmony, you must have the key of acceleration of love in your life...
De Harmonie is één van de fundamentele kosmische wetten die het gehele Universum in stand houdt. Het stromende licht vanuit de Grote Centrale Zon wordt volgens de Kosmische Wet van Harmonie met regelmaat tot de verste hoeken van het heelal verspreid. De gehele kosmos ontvangt het goddelijke licht in de proporties dat voor iedereen gunstig is: niet te veel en niet te weinig. De uitwisseling van de energieën binnen het Universum verloopt ook volgens de Kosmische Wet van Harmonie. Op die manier zorgt het Goddelijke aspect van Harmonie voor de meest natuurlijke aanvulling met het licht van alle levende substanties in het Kosmos. Er ontstaat een creatieve uitwisseling, interactie tussen ervaringen van galaktica's, zonnestelsels, planeten en levende wezens in plaats van confrontatie. Harmonie zorgt voor de vervulling van het fundamentele principe van kosmische evolutie: "Unity in diversity" - 'eenheid van de verschillende vormen van het zijn'.
The living flame of harmony is the essence of the Holy Breath of Life. The vibration of absolute harmony sustains in balance the cycles of evolution for all creation. Harmony then is the balance of light. When there is balance, then there is harmony. When the balance and harmony are manifested, then the healing action of Love will also take place.
Wij mogen de zuiverende kracht van Goddelijke Liefde ontvangen als wij volledig in harmonie met onszelf, met ons innerlijke kern en met het Leven kunnen zijn. Harmonie is de enige voorwaarde voor het juiste gebruik van het Licht. Hoe meer harmonie wij gemanifesteerd hebben in ons leven, des te meer Licht wij van de Bron des Levens mogen ontvangen. Hoe meer Licht er aanwezig is in onze persoonlijke wereld, des te meer Goddelijke Kracht, Goddelijke Wijsheid en Goddelijke Liefde er tot onze beschikking is.

Harmonie is de materiele en spirituele basis van geluk, succes, welvaart en gezondheid van ieder mens. Het Goddelijke Licht, die dagelijks in ons aura binnen stroomt, is de bron van creativiteit in ons leven. Het licht is de energie die wij gebruiken bij de vervulling van onze plannen en projecten. Hoe groter zijn de plannen, hoe meer energie wij nodig hebben om die waar te maken.

"Hoe kun je meer energie in je leven ontvangen", vraagt iedereen zich af. Hier is het antwoord: je kunt meer licht in je aura verzamelen wanneer je de Kosmische Wet van Harmonie kent, respecteert en naleeft. Lees maar verder de richtlijnen die iedereen kunnen helpen de harmonie in je persoonlijke wereld te bewaren.

Behandel je energetische krachtveld, je aura als je persoonlijke heiligdom. Het Goddelijk Licht is ons grootste goed, het is de accu, de bouwstof van ons leven, ga er zuinig mee om. Laat niemand jou van je licht beroven. Het is heel gemakkelijk om wit licht te miskwalifiseren (je maakt het witte licht als het ware vuil) en heel moeilijk opnieuw te zuiveren. Negatieve uitspraken, handelingen, gedachten, emoties, gewoontes miskwalifiseren het zuivere witte licht in ons aura die onbruikbaar wordt. In plaats van licht ontstaan er donkere vlekken en gaten in je aura die voor de stagnatie van de gehele stroom in je aura zorgen. Door misbruik te maken van het licht, creëren wij negatief karma die verdere toestroming van het licht verbiedt. Negatief karma vormt een energetische blokkade in ons leven. Wij moeten eerst negatieve karma balanceren, transmuteren, misbruikte energie opnieuw zuiveren als we verder in ons leven willen komen.

Maak regelmatig je aura 'schoon' met behulp van meditaties op een stromende waterwal of een regen van het witte licht. Houd je gedachten en emoties onder controle. Zorg ervoor dat je zelf je aura niet verpest door heftige emotionele buien, woede uitbarstingen of beangstigende gedachten in je leven te koesteren. Je aura bestaat uit een soort astrale 'vloeistof', die ontzettend bewegelijk en beïnvloedbaar is door de energieën buiten en binnen jezelf.

Richt je aandacht op mooie, harmonieuze beelden in plaats van destructieve, lelijke beelden die ons energieniveau verlagen. Wees ervan bewust, dat je aura je innerlijke psychologische toestanden verspiegelt. Ruim je innerlijke huis op, maak een schoon schip, bevrijd jezelf van afspraken en relaties die je energie misbruiken. Wees eerlijk tegenover jezelf: welke contacten zijn gunstig voor je en welke kun je missen? Lieg niet tegen jezelf en anderen, want liegen is een perversie van wit licht die altijd voor de stagnatie van de energie stroom in je aura zorgt. Wij betalen de hoge prijs met ons geluk en gezondheid als wij iets verbergen moeten!Als je geen geheimen nahoudt die je energiestroom blokkeren, wordt je vanzelf overspoeld met een krachtige energiestroom vanuit de Bron des Levens. Wees zuinig op het Licht die je krijgt! Ben jij in staat in balans en harmonie te blijven ongeacht wat je overkomt? Oefening baart kunst: iedere keer dat je jouw gedachten, emoties en acties onder controle kan houden groeit je momentum van harmonie en uiteindelijk wordt jij de meester over jezelf.

Harmonie is een belangrijke sleutel voor onze persoonlijke ontwikkeling op het spirituele Pad. Als je meer spirituele kracht, wijsheid en geestelijke gaven wilt ontvangen, moet je eerst je persoonlijke niveau van harmonie aan de Hogere Macht tonen. Onze individuele momentum van harmonie is ons visitekaartje in de 'hemel'. Wil jij hogerop komen? Bouw dan aan je meesterschap om harmonie te kunnen bewaren in alle situaties in je leven.
It is possible for every Guru to make karma in delivering unto chela (student) more light than that chela can hold in balance. So every Master must estimate how much light the individual can contain and still maintain a reasonable balance of Divine Harmony. This is the key to the acceleration on the Path. When you are fully in harmony with God, you are immortal, for God is immortal. Thus, harmony is the price you must pay if you want to become an adept, a true teacher of mankind, an ascended master!
Maria Piotrovskaja,
Consultant Aquarius Aura Foto Video Studio
Aura Foto Video Studio 'Aquarius' biedt hulp aan iedereen die zijn aura schoon wil houden. Tijdens de workshop "Spirituele technieken voor het schoonmaken van je aura en chakra's" leer je jouw energiestroom te zuiveren met behulp van meditaties, visualisaties, mantra's en ademhaling technieken. De workshop is inclusief een aurafoto en een auravideo-analyse met behulp van het Aura Video Station programma. Voor meer informatie kijk op:www.aurafotovideo.nl.