Over mij

Hoi!

Ik ben Lloyd en woon samen met mijn lieve partner Bettina. We zijn respectievelijk uit 1976 en 1967 en we wonen in Enschede in een prachtig oud huisje uit 1898. We zijn beiden al jaren bezig met het ontdekken van onze interesses en gevoelens binnen de immens diverse wereld van spiritualiteit, randwetenschappen, alternatieve genees-, en behandelmethoden en levensbeschouwingen.

We proberen altijd zoveel mogelijk dingen samen te doen, en één van die dingen is het volgen van opleidingen en cursussen. Inmiddels hebben we er dan ook alweer enkele opzitten.
Dit zijn:

Af en toe doen we iets niet samen. Zo heb ik de Basisopleiding van de Wim Hof (Iceman) Methode alleen gevolgd en heeft Bettina het Touch of Matrix Therapeuten traject en de Praktiserend Engelen Expert® opleiding gevolgd en afgerond.

Het lijkt ons erg leuk om op den duur een plek te creeëren waar we mensen en dieren kunnen helpen door toepassing van onze opgedane kennis, maar ook om deze kennis te kunnen delen met anderen. Bettina is hiervoor inmiddels met haar praktijk Kristallen Engel gestart.


Daarnaast zijn we ook geïnteresseerd in het zelfvoorzienend zijn. Zo kweken we zelf groenten en fruit, en hebben we kipjes die ons voorzien van eitjes (en gezelligheid :-).

Ik heb een regenwateropslag gemaakt van een 1000 liter tank. Hiermee voorzien we de tuin en moestuin van water in droge tijden. Compost voor de moestuin maken we overigens ook zelf. Verder hebben we nog een kleine boomgaard met appels, peren, kersen en pruimen en hebben we een rij fruitstruiken met bosbes, kiwi, rode bes, blauwe bes, frambozen, kruisbessen en bramen. Eigen jam blijft toch het lekkerst!

In maart 2010 hebben we een cursus Beginnend Imker gedaan om te leren ons eigen bijenvolkje te houden. Hiermee willen we de bijen, die het toch al zo moeilijk hebben tegenwoordig (zie o.a. het artikel Bijen in de verdrukking) ondersteunen. En ze kunnen dan bovendien mooi onze groentes, fruitbomen en fruitstruiken bevruchten. We hebben zelf niet zoveel behoefte aan honing, dus tenzij er een keer zoveel honing gemaakt is dat er met het oog op de ruimte in de kast wel wat uitgehaald moet worden, laten we het liefst onze bijtjes overwinteren op hun eigen honing.

Over Kristal Dimensies

Gedurende mijn ontwikkeling sprak (en spreek) ik regelmatig allerlei verschillende mensen die allemaal zo hun eigen ideeen hebben over gezond leven en spiritualiteit. Enkele jaren geleden had ik het gevoel dat er wellicht niet alleen behoefte was bij mensen om hun informatie, kennis, ervaringen, verhalen, ideeën of gevoelens te delen met anderen, maar ook om deze dingen op één plek te kunnen vinden.

Ik zag een verzamelplek voor me waar allerlei informatie te vinden was die mensen verder kon helpen op 'hun pad'.

Daarom besloot ik in 2007 om hiervoor een website op te zetten. Geen idee hoe dat allemaal in zijn werk ging, maar ik ging ervoor. De naam CrystalDimensions kwam na enig beraad tot me en ik kocht het domein. Nu moest ik alleen nog leren om een website te bouwen.

Via allerlei tutorials en voorbeelden op het internet heb ik langzaamaan mezelf geleerd om een website te bouwen, en zo is was de eerste versie van CrystalDimensions.nl ontstaan. Door de jaren heen is de site steeds aangepast en verbeterd, en ik leer nog steeds nieuwe dingen. Zo was het eigenlijk een logisch gevolg dat ik Photoshop leerde gebruiken, en ik gebruik dit nu om alle grafische dingen voor de site te maken.

Ik ontdekte dat het bouwen en onderhouden van een website en het werken met Photoshop iets is wat ik eigenlijk wel heel leuk vond om te doen. Het gaf mij de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en mij creatief uit te drukken. Een nieuwe hobby was geboren.

Het idee achter CrystalDimensions.nl was (en is) om mensen de gelegenheid te geven zich (kostenloos) uit te drukken d.m.v. artikelen. Men kon (en kan) een eigen pagina krijgen waarop ze hun 'ei' kwijt konden.

Dit resulteerde o.a. in de aanmelding van Nico Appelman. Nico schrijft regelmatig zeer interessante artikelen voor het Spiegelbeeld magazine en publiceerde vanaf toen ook al zijn artikelen op CrystalDimensions.nl. Zijn artikelen zorgen voor vele bezoekers op de site.

Nu ben ik nooit zo heel actief bezig geweest om auteurs aan te trekken, maar ondanks de aanmelding van Nico en nog drie anderen liep het allemaal niet zo'n storm als ik had gehoopt. Desondanks vond ik het nog steeds leuk om te doen en bleef ik de site dan ook voorzien van verbeteringen en artikelen. Daarnaast dwong het mij er min of meer toe om na te gaan denken over hoe ik nu eigenlijk verder wilde met de site en wat ik er nog meer mee kon doen.

Een nieuwe richting

In 2012 kreeg ik het idee om naast het weggeven van pagina's aan auteurs mij ook te gaan richten op (beginnende) praktijken en bedrijven. Het leek mij namelijk erg leuk om voor een relatief lage prijs ook de kleine zelfstandigen een plek op het internet te kunnen bieden.

Aangezien er allerlei regels en kosten aan verbonden zijn om dit te kunnen verwezenlijken, besloot ik om een bedrijfje te beginnen. Ik melde me aan bij de Kamer van Koophandel als Kristal Dimensies en als Crystal Dimensions en zo was mijn bedrijfje begonnen.

Kristal Dimensies voor de Benelux en Crystal Dimensions voor de rest van de wereld. Vanaf die tijd heette de Nederlandstalige website dan ook geen CrystalDimensions.nl meer, maar ging het verder als KristalDimensies.nl. De Engelstalige website bleef gewoon CrystalDimensions.eu heten. De Engelstalige site heb ik echter per 22 januari 2013 opgeheven om mij volledig te richten op KristalDimensies.nl

Het aanbieden van pagina's aan auteurs heb ik altijd gratis gedaan omdat de kosten hiervoor redelijk gedekt werden door de advertentie inkomsten van de Google Ads op de website. Deze nieuwe dienst zou echter hogere kosten met zich meebrengen en om die te dekken moest ik natuurlijk wel wat gaan vragen. Het feit dat ik Kristal Dimensies naast mijn vaste baan heb opgezet betekent echter dat ik mijn prijzen laag kan houden. Zodoende kan ik de mogelijkheid bieden aan beginnende praktijken en bedrijven - die doorgaans nog niet veel te besteden hebben - om voor een vrij lage prijs een plekje op het internet in te nemen. Ik hoop natuurlijk dat ik mij op den duur volledig op Kristal Dimensies kan richten


Met het oog op deze nieuwe tijd - waarin je zou moeten doen waar je goed in bent en plezier aan beleefd, waarin je werkt omdat het leuk is en niet omdat het moet en waarin je werkt vanuit je hart en niet vanuit je hoofd - is Kristal Dimensies voor mij helemaal op haar plek gevallen. Het is een bedrijfje waar ik met veel plezier aan werk, met een idealistische visie en dienstverlening met een zakelijke doch persoonlijke benadering.

Ik hoop je op wat voor manier dan ook te mogen verwelkomen bij Kristal Dimensies!

Groetjes,

Lloyd
Kristal Dimensies
Crystal Dimensions