Help mee de Gigastal te stoppen!

Wakker D!er - Amsterdam, november 2012
Onlangs is in Limburg een vergunning afgegeven voor de bouw van een gigastal. Hierin wil men maar liefst 1,1 miljoen kippen en 35.000 varkens gaan houden -op extreem intensieve, dieronvriendelijke wijze. Het bedrijf wordt meer dan tien keer groter dan een megastal. Uit onderzoek van Wakker Dier blijkt dat de overheid deze gigastal maar liefst 2,1 miljoen euro subsidie heeft toegekend.

Inmiddels is Wakker Dier bij de Raad van State in beroep tegen de vergunning. We trekken alle juridische mogelijkheden uit de kast om de komst van de gigastal te stoppen, want deze veefabriek is rampzalig voor de dieren! Op lopende banden worden de kuikens vetgemest. Na zes weken draait de band af en rollen de plofkippen rechtstreeks de naastgelegen slachterij in. Ook de varkens zijn slecht af. Zo slecht, dat veel supermarkten het vlees van deze varkens niet eens willen verkopen omdat het niet aan hun minimumnormen voldoet. En als zo'n industriële gigastal er eenmaal staat, is de weg naar diervriendelijke huisvesting met buitenruimte definitief afgesneden.

De Raad van State zal komend jaar beoordelen of de vergunning terecht verleend is. Onze gespecialiseerde juristen hebben zulke vergunningen al vaker met succes vernietigd weten te krijgen. Maar we gaan verder: de overheid moet met regelgeving komen voor een maximum aantal dieren per stal, in plaats van nieuwe megaof gigastallen te spekken met vergunningen en subsidies.

U steunt ons werk al met een doorlopende machtiging, hartelijk dank daarvoor! Toch hoop ik dat u een extra gift wilt doen voor onze campagne tegen de gigastal. Met uw hulp kan Wakker Dier de bouw van deze dierenleedfabriek tegenhouden, en ervoor zorgen dat er geen vergunningen en subsidies voor nieuwe megaof gigastallen worden verleend. Doe daarom vandaag nog uw gift voor deze campagne.

Steun de campagne maak een bedrag over op ons rekeningnummer 254 66 88 44.

Wakker D!er